Artikelen en boeken

“Over de perfectionist van nature” (Coachlink Magazine 14 – Perfect, november 2020) door Anna Geburtig

Perfectionisme wordt meestal gezien als iets wat we moeten vermijden. Maar er zijn ook perfectionisten van nature, zij werken graag op hoog niveau en leveren graag de beste kwaliteit. Al zijn er voor hen natuurlijk ook valkuilen.

 

Omslag_Hoogbegaafd_Omslag3Omslag_Hoogbegaafd_achterflap      

Nieuw: de vierde druk is uit

Redactie Noks Nauta en Rianne van de Ven.

Auteurs: Irmgard Ballast, Anna Geburtig, Janet van Horssen, Noks Nauta, Rianne van de Ven, Ido van der Waal.

Hoogbegaafdheid is geen garantie op succes en veel hoogbegaafde volwassenen voelen zich vaak al hun hele leven ‘anders’. Je vermoedt wel dat je bijzondere gaven hebt, maar toch kun je worstelen met jezelf en met je omgeving. Je ervaart onbegrip op je werk, raakt regelmatig in conflict of hebt moeite met relaties. Als je er op volwassen leeftijd achter komt dat je hoogbegaafd bent, dan vallen veel puzzelstukjes op hun plaats en gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je beseft dat er meer mensen zoals jij zijn.

De zes auteurs zetten recente wetenschappelijke inzichten over hoogbegaafdheid op een rij en voegden daar waardevolle praktijkervaringen aan toe. Zo bundelden de redacteurs al deze deskundigheid in dit buitengewone boek.

Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in besteedt ruim aandacht aan vragen die spelen onder hoogbegaafden: Hoe vind ik aansluiting bij anderen? Waarom ben ik zo gevoelig en hoe ga ik daar mee om? Hoe maak ik keuzes? Hoe ga ik verder? In dit boek lees je hoe je als hoogbegaafde jezelf kunt zijn en hoe je je kwaliteiten positief kunt inzetten voor een gelukkig en succesvol leven.

InkijkexemplaarHoogbegaafde_Volwassenen

Recensie van het boek van Andrea Schwiebert “Kluge Köpfe, krumme Wege? Wie Hochbegabte den passenden Berufsweg finden.” door Anna Geburtig

‘Niet langer werken aan je zwakke punten. In je kracht komen te staan door de KernTalentenmethode.’ (Coachlink Magazine 4 – Kracht, november 2015)  door Anna Geburtig.

‘Ben je hoogbegaafd en heb je succes?’ (Tijdschrift Talent, Jaargang 17, nr. 1,  februari 2015) door Anna Geburtig.

Wat vanzelfsprekend lijkt, is het niet. Hoogbegaafde jongeren hebben veel talenten en toch zijn ze niet altijd succesvol.

‘Succes en hoogbegaafdheid (Coachlink Magazine 1- Uitblinken, april 2014) door Anna Geburtig.

‘De juiste mens op de juiste plek’. Belgische ‘KernTalenten’ geven concrete handvatten.’ (arbonr 9 2015)  door Frans Corten.

‘De goesting komt uit België. De KernTalentenmethode’. (LoopbaanVisie nr. 3 -augustus 2015) door Frans Corten.